Gostovanja u radio emisijama

Kategorija:Vesti

1. Radio „Slovo ljubve“ – emisija „Moj veroučitelj – Nenad Vujić“ (emitovana 11. 2 . 2017.)

 

 Zašto učenici ostaju u kontaktu sa svojim veroučiteljima i po završetku školovanja, čućete upravo u današnjoj emisiji blagodareći katiheti Nenadu Vujiću koji predaje u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi GSP. O ljubavi, poverenju, uzrastanju u veri i svemu onome što je važno za život dobrog mladog čoveka, svedoče nekadašnji Nenadovi učenici – Nikola Lazić, sada student prve godine psihologije i Ivana Dejanović, diplomirani filolog, prof. turskog jezika i književnosti. Čućete i kako su izgledali časovi, šta se tu moglo naučiti, šta su dobijali jedni od drugih kroz godine druženja i zašto su to postala prijateljstva za ceo život? „Uz našeg veroučitelja najpre naučite šta je ljubav i ponesete je zauvek“ kažu naši mladi gosti.

http://slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=12799

 2. Radio „Bum-bum“ – emisija „Pomaže Bog narode moj“ (emitovana 7.3.2017.)   „O velikom Vaskršnjem postu“

https://www.youtube.com/attribution_link?a=qFV38_FUI5k&u=%2Fwatch%3Fv%3DdFqSXDEGW60%26feature%3Dshare

 3. Radio Beograd 2 – emisija „Hram“ (emitovana 26.3.2017.) „O veronauci“


Kao izborni predmet veronauka je u naše škole uvedena  2001. godine. Posle više od 15 godina ove nastave, u ovonedeljnom Hramu, govorimo o dosadašnjim iskustvima, programima, daljim planovima, kao i šta je to, što mlade ljude opredeli  da između građanskog vaspitanja i veronauke izaberu ovaj drugi predmet.
O tome razgovaramo sa  Nenadom Vujićem, veroučiteljem  XIV beogradske gimnazije i Tehničke škole GSP-a, i njegovim bivšim učenicima Ivanom Dejanović, sada diplomirani filolog (turski jezik i književnost) i Lazarom Koprivicom, studentom beogradskog Pravnog fakulteta.

Autor i voditelj: Dušanka Zeković

http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/2677929/.html

4. Radio „Bum-bum“ – emisija „Pomaže Bog narode moj“ (emitovana 30.5.2017.) „O praznicima od Vaskrsa do Duhova

https://www.youtube.com/watch?v=IJ_h5i2wZag