Obeležen Dan Evrope u našoj školi

Kategorija:Vesti

Ove godine, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa udruženjem građana Građanske inicijative izabrala je našu školu za realizatora aktivnosti povodom obeležavanje 9. maja, Dana Evrope.

Tim povodom održan je ogledni čas  iz građanskog vaspitanja, na kome su učenici promišljali na temu „Srbija i EU-šta mladi uče i rade“.

Cilj promišljanja i samog teksta koji je korišćen na času, bio je da se učenici upoznaju sa različitim obrazovnim sistemima u zemljama EU, kako uče njihovi vršnjaci i kakve su im šanse za zaposlenje posle završene srednje škole, govorilo se i o modelu dualnog obrazovanja.

Oglednom času prisustvovale su koleginice iz škole i predstavnica Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Sektor za komunikacije i obuke.

Na kraju časa učenicima su podeljeni pokloni, koje je za njih pripremila Kancelarija za  evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Učenici od  I-IV razreda aktivno su  učestvovali u radu na času. Nastavnica građanskog vaspitanja, Jasminka Filipović, koja je realizovala ogledni čas, zahvalila se na pokazanom učeničkom angažovanju.