Kulturne aktivnosti naših učenika

Kategorija:Vesti

Oktobar

Gledali smo predstavu „Mi deca sa stanice ZOO. Već treća generacija učenika gleda ovu, edukativno uređenu predstavu koja, svakako ostavlja dubokog traga na naše učenike, te ih, na osnovu istinite priče o zavisnosti o narkoticima, i kobnim posledicama, poučava i štiti od opasnosti koje ih vrebaju na svakom koraku.

Beogradski sajam knjiga, 18.10.2017.

Bio je lep i sunčan dan kada se grupa đaka, nakon nastave, zaputila po prvi put na jedan ovakav događaj. Jeste da je bila velika gužva i da je u salama bilo izuzetno toplo, i da naši đaci nisu naviknuti da novac troše na knjige, ali oni su se, ipak vratili toplog srca i puni utisaka. Pa, evo neki od njih:

Pa, pošto sam prvi put bio na Sajmu, nije bilo loše. Šteta što me nisu zanimale knjige, ali video sam dosta drugih zanimljivih stvari i lepih devojčica. Rado ću otići i sledeće godine!

Nikola Kovačević, S-14

Meni je bilo super na Sajmu. Kupio sam neku avanturističku knjigu!

Saša Bačko, S-27

Bilo je odlično. Kupio sam strip.

Dušan Stošić, S-27

Novembar

Gledali smo jednu novu predstavu u organizaciji Studio centra – Deca na internetu 2!

Učenici su te prohladne novembarske večeri došli na predstavu koja se igrala pred punom salom Amerikana u Domu omladine. Takođe, vrlo edukativno obrađena tema na osnovu istinitih događaja o deci, koja postaju sve otuđenija i usamljenija, te u potrazi za nekim novim izazovima i virtuelnim prijateljima, lako nasedaju i uvlače se u začarane i opasne krugove društvenih mreža.

Opšti utisak je da je predstava odlična ali i vrlo mučna.

Pojedinačni utisci đaka:

Predstava je veoma dobro urađena, a glumci su odlično odigrali. Ova predstava nam pokazuje da internet nije sigurno mesto za upoznavanje novih prijatelja. Prosto nam je „otvorila oči“ na šta treba da obratimo pažnju.

Nemanja Strainović, E-21

Meni se svidela predstava, ali sam se osećao grozno kada sam shvatio da je napravljena po istinitim događajima, a naročito kad su silovali onu devojčicu.

Strahinja Živanović, E-21

Predstava je super urađena. Dobro je to što je urađeno po istinitim događajima. Uživali smo uz sjajne glumce. Trebalo bi što više dece da ide na ovakve predstave, kako bi shvatili i opasne strane interneta.

Jovan Radić, E-21

Bilo mi je veoma lepo na predstavi. Jedino mi je smetalo što sam nizak, pa nisam mogao lepo da vidim šta se dešava.

Zoran Stanković, S-27

Po mom mišljenju, predstava je vrlo poučna. Deca ne treba da prihvataju zahteve za prijateljstvo od nepoznatih ljudi, ne treba da dozvoljavaju da budu ucenjeni i da ih neko izmanipuliše, već treba i najsitnije probleme reći roditeljima. Nadam se da je najmlađa publika shvatila da im samostalno donošenje odluka ništa dobro neće doneti.

Đorđe Begović, S-14

 

Sanja Vukobrat,
profesor srpskog jezika i književnosti