Na prijemu kod Patrijarha srpskog

Kategorija:Vesti

Direktor naše škole, Predrag Mihailović, prezentujući najpre rad škole koju zastupa, pa i svoj rad, rad svojih nastavnika, dobio je blagoslov i priliku da se na prijemu direktora osnovnih i srednjih škola Grada Beograda, koji je upriličen 14.12.2017. u zdanju srpske Patrijaršije, u ime svih 150 prisutnih obrati Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom G.G.Irineju.

Prijemu su prisustvovali pomoćnici ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja g-đa Vesna Nedeljković i g-din Aleksandar Pajić, načelnik Školske uprave Beograd g-din Dušan Kićović, predstavnici Ministarstva pravde, dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dr Predrag Puzović, direktor Internacionalne nemačke škole g-din Stefan Wiedenhofer, kao i domaćini Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke na čelu sa predsednikom protojerejem-stavroforom dr Dragomirom Sandom i druge zvanice koje su uveličale ovaj skup.

Bila je ovo izuzetna čast i prilika za našu školu, njenu prezentaciju, najbolja moguća “reklama” da se na jedan dostojanstven i lep način predstavi škola sa dugom tradicijom koja skoro jedan ceo vek školuje kadrove za potrebe privrede iz područja rada saobraćaj, mašinstvo i obrada metala i elektrotehnika i broji preko 1000 učenika u 52 odeljenja.

Direktor škole g-din Predrag Mihailović biranim i toplim rečima, zahvalio se Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom G.Irineju na prijemu, predsedniku Odbora dr Dragomiru Sandi i svojim kolegama, direktorima škola sa teritorije Grada Beograda istakavši da je ovo za njega posebna radost i čast i da će se ova saradnja u službi učenika nastaviti na mnoge godine.

Prijem direktora je uveličao pojački sastav Bogoslovije “Sv.Save, najstarije škole u Beogradu, pod dirigentskim vođstvom mr Branka Tadića, a topli razgovori nastavljeni su u domu Srpske crkve na temu školstva i obrazovanja uopšte kao i razmene iskustava među kolegama direktorima. 

https://youtu.be/V8Z_zs4SL2Y   link adresa gde se može videti i čuti integralni govor  direktora naše škole sa patrijarhom Irinejem

pored ostalih, direktor naše škole Predrag Mihailović i veroučitelj Nenad Vujić.