Zimske radosti naših đaka

Kategorija:Vesti

Naši učenici vole pozorište. Vole da vide i dožive nešto zabavno i poučno. Otvoreni su za nove sadržaje, edukaciju van učionice i za druženje. Zahvaljujući našim posvećenim nastavnicima, idu u pozorište, u muzeje, na izložbe, sajmove, učestvuju u raznim sportskim, kulturnim i stručnim takmičenjima. Spremaju predstave, sviraju i pevaju. Deo su mnogih humanitarnih akcija.

Ove zime gledali su nekoliko pozorišnih predstava. U decembru ih je vodila prof. hemije Marijana Godan u pozorište „Slavija“ na dve predstave:

1. Adaptacija Stankovićeve drame „Koštana“ : „ŽAL ZA MLADOST NIJE ŽAL ZA ONIM ŠTO JE BILO LEPO I VELIKO, PA NEPOVRATNO OTIŠLO. TO JE MNOGO VIŠE, ŽAL ZA ONIM ŠTO NIJE BILO, ŠTO SE NIJE IMALO NI OSTVARILO.“

2. Savremena komedija „Perverzije u Čikagu“ puna urnebesnih situacija kroz koje prolaze njeni junaci na putu ostvarenja u ljubavi.

Učenici su bili puni lepih utisaka, dobro su se ismejali i isplakali, pročistili.

Profesorka ih je, takođe, vodila i u pozorište „Dadov“ u kojem su gledali muzičko-scensku postavu narodne bajke „U cara Trojana kozije uši“.

Gledali smo i komediju apsurda „Otuđenje“ rađenu prema kratkim dramama Ežena Joneska.

Ona se bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije, obrađuje teme idealizovanja javnih ličnosti, virtuelnog sveta mladih, kontrolu mišljenja i besmislene rijaliti programe. Na ovu predstavu ih je vodila prof. Sanja Vukobrat.

Svi ovi sadržaji imaju za cilj da podstaknu mlade ljude na razmišljanje o sebi. Najlepše od svega je što su naši učenici zbog toga veoma srećni i zahvalni, i što nas svakodnevno po školskim hodnicima zapitkuju: „A kad idemo na sledeću predstavu!?“

   Sanja Vukobrat, prof.srp.jezika i književnosti