Učenici  Tehničke  škole GSP sa drugarima sa cerebralnom paralizom i višestrukim smetnjama u razvoju

Kategorija:Vesti

Učenici saobraćajne smene “Tehničke škole GSP” odeljenja S24, S26 i S27 su zajedno sa svojim veroučiteljem Nenadom Vujićem i socijalnim radnikom naše škole Tatjanom Macanović u sredu 21.03. obišli svoje drugare iz  OŠ “Dr Dragan Hercog” koji se leče od teških oblika cerebralne paralize i drugih teških neuroloških stanja u okviru Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju kao i na Klinici za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, obe u Sokobanjskoj ulici.

Bolesnoj deci su odneli slatkiše i druge darove koje su prikupili tokom prvih sedmica Vaskršnjeg posta, pokazujući tako najvažniju i najsveobuhvatniju stranu posta kakva je duhovna na inicijativu svog veroučitelja Nenada Vujića koji ih je na sve ovo i podstakao.

Da druga, elektro i mašinska smena, razmišlja i deluje isto tako pokazali su  učenici odeljenja E11 i E21, koji su sutradan 22.03. u pratnji svog profesora i socijalne radnice škole odneli prikupljene darove  drugarima iz OŠ “Miodrag Matić”, takođe specijalizovanoj osnovnoj školi za učenike sa smetnjama u razvoju, kao i deci iz Zvečanske ulice, i svima  onima koji su došli u dnevnu bolnicu. Topli zagrljaji, puno nesebične ljubavi i pažnje, pokazatelj je  vrlina naučenih na nastavi veronauke, a sada potvrđenih i na delu.

Blagodareći osoblju pomenutih škola, lekarima, defektolozima i svima onima koje smo nazvali velikim borcima, čvrsto smo obećali da ćemo doći ponovo, i to već za manje od mesec dana, jer se akcija u školi nastavlja i trudićemo se da se nikad ne prekine. Nije nam važan slatkiš, ni slaniš, ni čokoladna bananica već zapovest “Da ljubimo jedni druge” i “Nosimo bremena jedan drugoga i samo tako ispunimo Zakon Božiji” nešto je na šta smo samo podsećani od strane veroučitelja Nenada.