DA SE SUPER OSEĆAŠ,  POČNI DA VOLONTIRAŠ!

Kategorija : Vesti

Povodom obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije u Opštini Vračar 18.10.2018.god. u 18 časova bilo je održano predavanje o volonterizmu pod naslovom  „ Da se super osećaš, počni da volontiraš!“  za učenike srednjih škola sa Opštine Vračar u organizaciji Kancelarije za mlade.

Predavanju iz naše škole prisustvovali su učenici odeljenja S24, sa odeljenjskim starešinom Sanjom Vukobrat i pedagogom škole Jelom Stanojević.

Predavanje je počelo sa osvrtom na istorijske podatke o volonterizmu, počev od omladinskih radnih akcija nakon oslobođenja zemlje, davne 1948, 1949. godine.

Predstavnik Kancelarije za mlade prisutne učenike i nastavnike je upoznao sa projektima koji postoje  na Opštini Vračar,  a neki od njih su: „Stekni poslovne veštine i pokreni svoj biznis“; „Upoznaj arapski jezik i kulturu“, „Otići ili ostati“ i dr.

Sekretar Crvenog krsta upoznao je prisutne sa svim volonterskim akcijama koje sprovodi Crveni krst i pozvao učenike da se uključe u volonterski rad i aktivnosti. Na Opštini Vračar se organizuje i rad sa osobama sa invaliditetom ( obuke sa osobama sa invaliditetom na ukazivanju prve pomoći), obuke u delovanju u ekstremnim zimskim uslovima i saobraćajnim nezgodma i nesrećama.

Na predavanju upoznali smo se aplikacijom Be my eyes koja se odnosi na pomoć slepim i slabovidima osobama.

Poruka predavanja glasila je: Kad pomažemo drugima, najviše pomažemo sebi!

Učenicima se dopalo predavanje i otišli su puni utisaka u želji da će se priključiti nekoj organizaciji da budu vol0nteri.

 

19.10.2018.