Gost predavač na času sociologije

Kategorija : Vesti

Gordana Nešović, novinarka radio Beograda i predavač na nekoliko kurseva o novinarstvu koji za temu imaju izveštavanje o ljudskim i pravima manjine bila je gost predavač na času sociologije u odeljenju S34.
Okvirna tema časa je bila kršenje ljudskih prava , rasizam, i diskriminacija u savremenom svetu.
Učenici su pokazali da poseduju osetljivost za socijalni i kulturni kontekst u kome žive . Bio je to jedan interaktivan čas i zahvaljujući našoj gošći koja je podstakla učenike da kritički i slobodno iznose svoje stavove.

Vršnjački edukator na času bio je učenik Nikola Petrović S44.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Času su prisustvovale Tatjana Macanović , socijalni radnik u školi i Dejana Grumić , nastavnik građanskog vaspitanja i sociologije.

Gordana Krsmanović
Nastavnik sociologije


Čas iz perspektive učenika

U decembru 2018. godine organizovano je predavanje na temu: “Etika i moral- Sećanje na holokaust”. Učenik, Nikola Petrović u saradnji sa profesorkom filozofije Gordanom Krsmanović i aktivistkinjom KROS-a, Milicom Petrović. Tom prilikom novinarka Radio Beograda, Gordana Nešović, čula je da je predavanje zaintresovalo i zaposlene koji su prisustvovali i učenike.

Gordana Nešović je stupila u kontakt sa učenikom, Nikolom Petrović, i izrazila želju da održi predavanje na temu: ” Genocid nad Romima, manjinska i ljudska prava i predrasude”. Čas je održan u odeljenju S34 u okviru predmeta sociologija. Učenici su veoma lepo komunicirali i jasno odgovarili i izlagali svoja mišljenja na određenu temu. Profesorke, Gordana Krsmanović i Dejana Grumić, su dale svoje komentare na vezanu temu, kao i socijalni radnik i zamenik direktora Tanja Macanović.

Ako sagledamo čas iz perspektive učenika, rekli bi smo da je čas veoma lepo počeo i tako se završio!

Nikola Petrović S44