Elektronsko učenje

Mudl

Kursevi iz opšteobrazovnih predmeta, kao i stručnih predmeta iz oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike.

Testovi

Testovi za polaganje vozačkog ispita namenjeni učenicima obrazovnih profila Tehničar drumskog saobraćaja, Vozač motornih vozila i Vozač motornih vozila – instruktor

Blog

Spisak blogova naših nastavnika

Aktuelno

Najnovije vesti

Kultna manifestacija – Sajam knjiga

Posetili smo 63. međunarodni beogradski sajam knjiga. Četrdeset đaka se uputilo ka ovoj manifestaciji sa ciljem da dožive jedno novo iskustvo u carstvu knjiga.

Više

„Naše malo – za dečiji osmeh“

Povodom proslave „Zlatna jesen“, na Klinici za rehabilitaciju dr „Miroslav Zotović“, 24. oktobra, TV „HRAM“  je zabeležila  kako su dobri ljudi iz  naše škole, učestvovali u humanitarnoj akciji „Naše malo – za dečiji osmeh“.

Više

U poseti Narodnom muzeju

Učenici Tehničke škole GSP posetili su u sredu 10.oktobra 2018.godine Narodni muzej u Beogradu. Poseta je bila praćena stručnim vođenjem, pa su učenici mogli da se upoznaju sa istorijatom muzeja, kao i sa zanimljivostima vezanim za izložene eksponate.

Više

Dan škole

Obeležili smo 85.rođendan naše škole. Tom prilikom smo predano i marljivo radili kako bismo upriličili ovaj dan i obeležili ga kako dolikuje.

Više

Početak nove školske godine

Nastava u školskoj 2018/19. godini počinje 3.09.2018. godine po sledećem rasporedu: Mašinska i elektro smena (Autoelektričar,  Elektrotehničar za elektroniku na vozilima, Automehaničar, Autolimar, Mašinski tehničar motornih vozila) pre podne od 7:20h,  Saobraćajna smena (Tehničar drumskog saobraćaja,  Vozač motornih vozila) počinju nastavu  posle podne od 14:05h. Svim učenicima želimo srećan početak nove školske godine.

Više

Popravni i razredni ispiti – avgust 2018.

Popravni ispiti u području rada Saobraćaj u avgustovskom ispitnom roku školske 2017-2018.god. Popravni ispiti u području rada Mašinstvo i obrada metala u avgustovskom ispitnom roku školske 2017-2018. godine Razredni ispit za učenike nezavršnih razreda u području rada Mašinstvo i obrada metala u avgustovskom ispitnom roku školske 2017-2018.godine  

Više

Učenici na Europass radionici za srednjoškolce „Kako napisati dobar CV?“

Luka Milovanović (M22), Todor Varga (M22) i Boris Paunović (M21) učestvovali su na radionici o sastavljanju biografije. Radionica je održana u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39) od 14 do 17 časova. Učešće učenika Tehničke škole GSP na radionici je organizovala nastavnica građanskog vaspitanja Jasminka Filipović.

Više

Učenici posetili izložbu posvećenu Dijani Budisavljević

08.06.2018. učenici Tehničke škole GSP posetili su multimedijalnu izložbu   „ Dijanina deca“  u Domu Vojske Srbije.

Više

PROSLAVA MATURE

Učenici završnih razreda naše Škole proslavili su poslednji dan u školskom dvorištu 31.5.2018. god. veselo uz muziku, obučeni u majice na kojima su ištampali karakteristične dogodovštine. Učenicima je predočeno da ne koriste i unose alkohol, tako da su uz trubače svečano ispraćeni. Veselje maturanata trajalo je od 12 do 14 sati.

Više

HUMANITARNA AKCIJA: POSETA DOMU “JUSA”

U utorak 8.5. 2018.godine učenici naše škole zajedno sa zaposlenima posetili su Dom „ Jusu“. Prethodnog meseca sakupljala se pomoć za decu od strane zaposlenih u školi, najviše odeća i igračke, učenici su prikupili slatkiše, a učenici odeljenja S13 novčana sredstva od kojih su kupili voće i higijenske paketiće.

Više

Dobrovoljni davaoci krvi

Učenici Tehničke škole GSP su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi. Zahvaljujemo svim učenicima koji su dali krv i tako pokazali visok stepen humanosti i društvene odgovornosti:

Više

Iz mog ugla o tribini na temu „MULTIKULTURALIZAM“

Održanoj 26. marta 2018. godine u našoj školi „Mudar čovek se stidi mešati u ono u čemu nije vešt, a ludom se čini da je sramota ako svuda svoj nos ne uvuče.“ „Nikada nikoga ne valja vređati. A najmanje one koji su nam dobro učinili i ljubav pokazali.“

Više

Naši učenici na tribini: „Vršnjačko nasilje”

U utorak, 20. marta 2018. godine Aleksa  Vučković (odeljenje S11), Valentina Vujić (odeljenje S33) i Kristina Majstorović (odeljenje S44) zajedno sa Jasminkom Filipović, nastavnicom građanskog vaspitanja, prisustvovali su tribini „Vršnjačko nasilje ”, u organizaciji Skupštine grada Beograda, Centra Krug i Instituta za moderno obrazovanje.  

Više

Učenici  Tehničke  škole GSP sa drugarima sa cerebralnom paralizom i višestrukim smetnjama u razvoju

Učenici saobraćajne smene “Tehničke škole GSP” odeljenja S24, S26 i S27 su zajedno sa svojim veroučiteljem Nenadom Vujićem i socijalnim radnikom naše škole Tatjanom Macanović u sredu 21.03. obišli svoje drugare iz  OŠ “Dr Dragan Hercog”

Više

Poseta Domu Narodne skupštine

Učenici Tehničke škole GSP posetili su u petak 2.marta 2018.godine Dom Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu. U pratnji stručnog vodiča učenici su u okviru posete Narodnoj skupštini obišli biblioteku, malu plenarnu salu, salon kneza Pavla, veliku plenarnu salu i glavni hol za održavanje konferencija.

Više

Priredba povodom školske slave 27.01.2018.

Od oktobra do januara 2017/18. školske godine formirana je dramska i muzička sekcija Tehničke škole GSP. Ima učenika koji učestvuju već drugi ili treći put u pripremanju predstave, a ima i onih koji su se prvi put okušali u ovim umetničkim i društvenim aktivnostima. Bilo je veoma lepo i uspešno.

Više

Zimske radosti naših đaka

Naši učenici vole pozorište. Vole da vide i dožive nešto zabavno i poučno. Otvoreni su za nove sadržaje, edukaciju van učionice i za druženje. Zahvaljujući našim posvećenim nastavnicima, idu u pozorište, u muzeje, na izložbe, sajmove, učestvuju u raznim sportskim, kulturnim i stručnim takmičenjima. Spremaju predstave, sviraju i pevaju. Deo su mnogih humanitarnih akcija.

Više

Poseta Istorijskom muzeju Srbije

U četvrtak 14. decembra  2017. godine članovi Istorijske sekcije Tehničke škole GSP posetili su Istorijski muzej Srbije. Učenici  su imali priliku da vide dve izložbe: ”Smrt Karađorđa Petrovića” i ”Gradovi u pokretu”.

Više

Poklon učenicima limarskog odeljenja

Našoj školi je nemačka kompanija BMV poklonila karoseriju automobila koja će biti korišćena kao učilo u nastavi limarskog odeljenja. Ovo je treća donacija nekoj školskoj ustanovi u Srbiji ove godine. Jedan automobil je poklonjen Mašinskom fakultetu u Beogradu, a dve karoserije srednjim stručnim školama.

Više

Na prijemu kod Patrijarha srpskog

Direktor naše škole, Predrag Mihailović, prezentujući najpre rad škole koju zastupa, pa i svoj rad, rad svojih nastavnika, dobio je blagoslov i priliku da se na prijemu direktora osnovnih i srednjih škola Grada Beograda, koji je upriličen 14.12.2017. u zdanju srpske Patrijaršije, u ime svih 150 prisutnih obrati Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom G.G.Irineju.

Više

Kulturne aktivnosti naših učenika

Oktobar Gledali smo predstavu „Mi deca sa stanice ZOO“. Već treća generacija učenika gleda ovu, edukativno uređenu predstavu koja, svakako ostavlja dubokog traga na naše učenike, te ih, na osnovu istinite priče o zavisnosti o narkoticima, i kobnim posledicama, poučava i štiti od opasnosti koje ih vrebaju na svakom koraku.

Više

Poseta Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti

Članovi Istorijske sekcije posetili su u ponedeljak 20.novembra 2017.godine Galeriju Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu. Učenici su imali priliku da vide izložbu ”Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji, identitet, značaj, ugroženost” u pratnji stručnog vodiča. Učenike organizovala i vodila nastavnica istorije Danijela Savić Stamatović. Više fotografija pogledajte na sledećem linku: Fotografije

Više

Nenad Vujić – gostovanja u radio emisijama

Radio „Bum-bum“ – emisija „Pomaže Bog narode moj“ (emitovana 14.9.2017.)

Više

Takmičenje iz biologije

I ove školske godine održano je takmičenje iz biologije dana 06. 06. 2017. Ovoga puta takmičilo se 7 učenika prvog razreda naše škole, zanimanja tehničar drumskog saobraćaja. Učenici su imali 60 minuta da reše test sa 28 pitanja zatvorenog tipa koje je osmislio predmetni nastavnik Željko Petrović.

Više

Obeležen Dan Evrope u našoj školi

Ove godine, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa udruženjem građana Građanske inicijative izabrala je našu školu za realizatora aktivnosti povodom obeležavanje 9. maja, Dana Evrope. Tim povodom održan je ogledni čas  iz građanskog vaspitanja, na kome su učenici promišljali na temu „Srbija i EU-šta mladi uče i rade“.

Više

Gostovanja u radio emisijama

1. Radio „Slovo ljubve“ – emisija „Moj veroučitelj – Nenad Vujić“ (emitovana 11. 2 . 2017.)    Zašto učenici ostaju u kontaktu sa svojim veroučiteljima i po završetku školovanja, čućete upravo u današnjoj emisiji blagodareći katiheti Nenadu Vujiću koji predaje u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi GSP. O ljubavi, poverenju, uzrastanju u veri i

Više

Sport, zdravlje i uspeh u našoj školi!!!

Učenici naše škole, pored svih obaveza koje imaju, učestvuju i u sportskim aktivnostima, postižu lepe uspehe i time doprinose, kako sebi, tako i ugledu naše škole. Za njima ne zaostaju ni naši profesori koji ih motivišu i vode kroz sva takmičenja, a svakako, i oni sami donose rezultate i medalje.

Više

Kengur bez granica

Matematičari naše škole postižu dobre rezultate na međunarodnom takmičenju. Na međunarodnom takmičenju iz matematike “Kengur bez granica”, učenici naše škole postigli su sledeće rezultate:

Više

GSP e-zabavnik broj 3

Upravo je objavljen treći broj GSP e-zabavnika. Za više informacija pogledajte sledeći link: https://www.flipsnack.com/dsavicstamatovic/gsp-e-zabavnik-3.html

Više

Poseta Dvorskom kompleksu na Dedinju

Dana 23.maja 2017.godine učenici Tehničke škole GSP posetili su Dvorski kompleks na Dedinju. Učenici su obišli Beli dvor, Kraljevski dvor i Crkvu Svetog Andreja Prvozvanog na Dedinju u pratnji stručnog vodiča.

Više

Humanitarna aktivnost – Dobrovoljni davaoci krvi

Jedan od oblika humanitarnog rada a veoma uspešan, su i akcije Dobrovoljnog davanja krvi. Dva puta godišnje, punoletni učenici naše škole , u novembru i aprilu uključuju se u Akciju.

Više

Pozorište i zabava!

Krajem aprila naši učenici su pogledali još jednu lepu predstavu u pozorištu “Slavija”. Učenike je vodila profesorka hemije Marijana Godan, sa kojom, kako kažu učenici, imaju najbolji provod i najbolji izbor predstava. Gledali smo “Jasmin na stranputici”!

Više

Novi broj GSP e-zabavnika

Stigao je novi broj GSP e-zabavnika. Više informacija na sledećem  linku: https://www.flipsnack.com/dsavicstamatovic/2.html

Više

TREĆE mesto na prvenstvu grada u rukometu za srednje škole

Ekipa Tehničke škole GSP učestvovala je na gradskom takmičenju u rukometu za srednje škole u Beogradu. Takmičenje je održano u sportskom centru Šumice u Beogradu dana 20. i 21.3.2017. godine.

Više

Proleće u školi! Škola u pozorištu!

  Pojedini učenici naše škole uživaju u svakoj prilici da gledaju edukativne i zabavne pozorišne predstave. U martu smo gledali „Mi deca sa stanice ZOO“(pozorište „Pinokio“), u aprilu „Perverzije u Čikagu“ (pozorište „Slavija“) i  „Lajanje na zvezde“ (pozorište „Akademija 28“).

Više

Vršnjačka edukacija o bezbednosti saobraćaja

Obaveštavamo Vas da će u okviru pratećeg programa 53. Međunarodnog salona automobila (http://sajamautomobila.rs/posetioci/prateci-program/), u sredu 29.03.2017. godine u 11 časova, biti održana Edukacija o bezbednosti mladih u saobraćaju u organizaciji Tehničke škole GSP iz Beograda.

Više

GSP E-zabavnik

Stigao je prvi broj elektronskog časopisa GSP E- zabavnik. Časopis je nastao zahvaljujući nastavnici istorije Danijeli Savić Stamatović, koja je dobru volju, znanje i veštine naših učenika iskoristila za sastavljanje GSP E-zabavnika.

Više

Proslava školske slave Sveti Sava

Povodom školske slave Sveti Sava, u našoj školi su se okupili učenici, profesori, direktor i svi radnici škole, kao i mnogobrojni gosti. Svečanost je počela prigodnom i lepo osmišljenom priredbom, koju su u svečanoj sali izveli učenici naše škole.

Više

Poseta pozorištu

Naši učenici su, u decembru,  posetili i predstavu „Opasne igre“ u pozorištu Slavija.  Vodila ih je profesorka hemije Marijana Godan.

Više

Dan bezbednog Interneta

Ove godine se Dan bezbednog Interneta obeležava 7.februara. Inicijativa je pokrenuta 2004. godine, u okviru projekta Evropske unije, pod nazivom Safe Borders (Bezbedne granice). Dan bezbednog interneta obeležava se u više od 120 zemalja širom sveta a samo u Evropi u njemu učestvuje 21 hiljada škola i 19,5 miliona ljudi. Pod sloganom “Menjajte se i ujedinite

Više

Gost na radiju i televiziji

Veroučitelj Nenad Vujić, govori i o iskustvu rada sa mladima s obzirom da predaje veronauku u XIV beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj GSP školi na Vračaru.

Više

Veronauka i srpski jezik

Studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, budući veroučitelji, učenici Tehničke škole GSP sa profesorima imali su 27. decembra 2016. godine jedinstvenu priliku da prisustvuju oglednom času književnosti i srpskog jezika i predmeta veronauke, što je bila horizontalna korelacija ova dva školska predmeta.

Više

Humanitarni novembar

Tradicionalno učenici naše škole su se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Više

Kultura, pozorište i mi

Naši učenici su ispratili još jednu predstavu iz produkcije Studio Centar. Prošle godine smo gledali „Dnevnik Ane Frank“ i „Mi deca sa stanice ZOO“. Sve ove predstave su edukativne i namenjene tinejdžerima. Ovaj put smo pogledali jednu protpuno drugačiju – „Sve je to „Rock’n’roll“ po tekstu i režiji Nenada Radovića.

Više

Naši učenici u pozorištu

Učenici naše škole posetili su pozorište „Slavija“ i pogledali predstavu „Koštana“.  Naše učenike je vodila profesorka hemije Marijana Godan.

Više

Predavanje ,,Orhan Pamuk i srpska književnost – tačke dodira”

Ideja   da održim  predavanje ,,Orhan Pamuk i srpska književnost – tačke dodira” rodila  se jedne noći  dok  sam prelistavala Čitanku  za  četvrti  razred  srednjih škola i gimnazija  u  izdanju  Kleta. 

Više

Zdravstveno-edukativne aktivnosti

24.11.2016. u saradnji sa Domom  zdravlja Vračar Ljubica Došen socijalni radnik u okviru ciklusa o rizičnim oblicima  ponašanja održala je predavanje „Sida i polno prenosive bolesti“.

Više

Humanitarne aktivnosti

U utorak  22. novembra 2016.godine učenici  1. razreda  S14 pomogli su oko čišćenja  i odnošenja lišća iz dvorišta Doma za decu bez roditeljskog staranja „Jusa“.

Više

Predstavljen Vodič za odeljenjske starešine

„Korak napred u saradnji škola i roditelja“. U petak 4.11.2016. godine u Pedagoškom muzeju predstavljen je Vodič za odeljenjske starešine „Korak napred u saradnji škola i roditelja“.

Više

„Volontiraj i uživaj“

Čestitamo našim učenicima na osvojenom  trećem mestu za film „Volontiraj i uživaj“. U petak, 23.09.2016. godine,  u prostorijama Beogradske nadbiskupije, ul. Svetozara Markovića br. 20, upriličena je svečana dodela nagradnih vaučera

Više

Svetska manifestacija „Nedelja kodiranja“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane škole, udruženja i pojedince da se i ove godine uključe u svetsku manifestaciju „Nedelja kodiranja“ koja će se održati između 15.-23.oktobra 2016.godine.

Više

Predavanje o bezbednosti motociklista

Tehnička škola GSP je 18.05.2016. godine ugostila predstavnike Asocijacije za bezbednost motociklista (abm.rs), koji su tom prilikom održali edukativno predavanje i demonstraciju bezbedne vožnje motocikla na školskom poligonu.

Više

Početak nove školske godine

Nastava u školskoj 2016/17. godini počinje 1.09.2016. godine po sledećem rasporedu: Saobraćajna smena (Tehničar drumskog saobraćaja, Tehničar za bezbednost saobraćaja i Vozač motornih vozila)

Više

Tehnička škola GSP u emisiji „Koridori“

Zadovoljstvo nam je da najavimo da će u sredu 18.05.2016. godine u 18:30 na RTS2 biti emitovana emisija „Koridori“, u kojoj će biti prikazan prilog o našoj Školi.

Više

Poseta Viktora Lazića

U petak, 18. decembra u 15 časova, u amfiteatru naše škole, svoja iskustva je sa nama podelio  Viktor Lazić. Renesansna ličnost 21. veka, najveći srpski putnik, putopisac,

Više

Radoslava Grujića 2 11000 Beograd