Elektronsko učenje

Mudl

Kursevi iz opšteobrazovnih predmeta, kao i stručnih predmeta iz oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike.

Testovi

Testovi za polaganje vozačkog ispita namenjeni učenicima obrazovnih profila Tehničar drumskog saobraćaja, Vozač motornih vozila i Vozač motornih vozila – instruktor

Blog

Spisak blogova naših nastavnika

Aktuelno

Najnovije vesti

Poseta Domu Narodne skupštine

Učenici Tehničke škole GSP posetili su u petak 2.marta 2018.godine Dom Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu. U pratnji stručnog vodiča učenici su u okviru posete Narodnoj skupštini obišli biblioteku, malu plenarnu salu, salon kneza Pavla, veliku plenarnu salu i glavni hol za održavanje konferencija.

Više...

Priredba povodom školske slave 27.01.2018.

Od oktobra do januara 2017/18. školske godine formirana je dramska i muzička sekcija Tehničke škole GSP. Ima učenika koji učestvuju već drugi ili treći put u pripremanju predstave, a ima i onih koji su se prvi put okušali u ovim umetničkim i društvenim aktivnostima. Bilo je veoma lepo i uspešno.

Više...

Zimske radosti naših đaka

Naši učenici vole pozorište. Vole da vide i dožive nešto zabavno i poučno. Otvoreni su za nove sadržaje, edukaciju van učionice i za druženje. Zahvaljujući našim posvećenim nastavnicima, idu u pozorište, u muzeje, na izložbe, sajmove, učestvuju u raznim sportskim, kulturnim i stručnim takmičenjima. Spremaju predstave, sviraju i pevaju. Deo su mnogih humanitarnih akcija.

Više...

Poseta Istorijskom muzeju Srbije

U četvrtak 14. decembra  2017. godine članovi Istorijske sekcije Tehničke škole GSP posetili su Istorijski muzej Srbije. Učenici  su imali priliku da vide dve izložbe: ”Smrt Karađorđa Petrovića” i ”Gradovi u pokretu”.

Više...

Poklon učenicima limarskog odeljenja

Našoj školi je nemačka kompanija BMV poklonila karoseriju automobila koja će biti korišćena kao učilo u nastavi limarskog odeljenja. Ovo je treća donacija nekoj školskoj ustanovi u Srbiji ove godine. Jedan automobil je poklonjen Mašinskom fakultetu u Beogradu, a dve karoserije srednjim stručnim školama. Ostatak vesti, kao i video materijal o ovoj donaciji pogledajte preko

Više...

Na prijemu kod Patrijarha srpskog

Direktor naše škole, Predrag Mihailović, prezentujući najpre rad škole koju zastupa, pa i svoj rad, rad svojih nastavnika, dobio je blagoslov i priliku da se na prijemu direktora osnovnih i srednjih škola Grada Beograda, koji je upriličen 14.12.2017. u zdanju srpske Patrijaršije, u ime svih 150 prisutnih obrati Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom G.G.Irineju.

Više...

Kulturne aktivnosti naših učenika

Oktobar Gledali smo predstavu „Mi deca sa stanice ZOO“. Već treća generacija učenika gleda ovu, edukativno uređenu predstavu koja, svakako ostavlja dubokog traga na naše učenike, te ih, na osnovu istinite priče o zavisnosti o narkoticima, i kobnim posledicama, poučava i štiti od opasnosti koje ih vrebaju na svakom koraku.

Više...

Poseta Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti

Članovi Istorijske sekcije posetili su u ponedeljak 20.novembra 2017.godine Galeriju Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu. Učenici su imali priliku da vide izložbu ”Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji, identitet, značaj, ugroženost” u pratnji stručnog vodiča. Učenike organizovala i vodila nastavnica istorije Danijela Savić Stamatović. Više fotografija pogledajte na sledećem linku: Fotografije

Više...

Nenad Vujić – gostovanja u radio emisijama

Radio „Bum-bum“ – emisija „Pomaže Bog narode moj“ (emitovana 14.9.2017.) „O autokefalnosti SPC“ https://www.youtube.com/watch?v=vJJ5lRgq4ww  Radio „Bum-bum“ – emisija „Pomaže Bog narode moj“ (emitovana 16.11.2017.) „O Đurđicu – Svetom Georgiju“  https://www.youtube.com/watch?v=ZPjCI96OrfA      

Više...

Takmičenje iz biologije

I ove školske godine održano je takmičenje iz biologije dana 06. 06. 2017. Ovoga puta takmičilo se 7 učenika prvog razreda naše škole, zanimanja tehničar drumskog saobraćaja. Učenici su imali 60 minuta da reše test sa 28 pitanja zatvorenog tipa koje je osmislio predmetni nastavnik Željko Petrović.

Više...

Obeležen Dan Evrope u našoj školi

Ove godine, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa udruženjem građana Građanske inicijative izabrala je našu školu za realizatora aktivnosti povodom obeležavanje 9. maja, Dana Evrope. Tim povodom održan je ogledni čas  iz građanskog vaspitanja, na kome su učenici promišljali na temu „Srbija i EU-šta mladi uče i rade“.

Više...

Gostovanja u radio emisijama

1. Radio „Slovo ljubve“ – emisija „Moj veroučitelj – Nenad Vujić“ (emitovana 11. 2 . 2017.)    Zašto učenici ostaju u kontaktu sa svojim veroučiteljima i po završetku školovanja, čućete upravo u današnjoj emisiji blagodareći katiheti Nenadu Vujiću koji predaje u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi GSP. O ljubavi, poverenju, uzrastanju u veri i

Više...

Sport, zdravlje i uspeh u našoj školi!!!

Učenici naše škole, pored svih obaveza koje imaju, učestvuju i u sportskim aktivnostima, postižu lepe uspehe i time doprinose, kako sebi, tako i ugledu naše škole. Za njima ne zaostaju ni naši profesori koji ih motivišu i vode kroz sva takmičenja, a svakako, i oni sami donose rezultate i medalje.

Više...

Kengur bez granica

Matematičari naše škole postižu dobre rezultate na međunarodnom takmičenju. Na međunarodnom takmičenju iz matematike “Kengur bez granica”, učenici naše škole postigli su sledeće rezultate:

Više...

GSP e-zabavnik broj 3

Upravo je objavljen treći broj GSP e-zabavnika. Za više informacija pogledajte sledeći link: https://www.flipsnack.com/dsavicstamatovic/gsp-e-zabavnik-3.html

Više...

Poseta Dvorskom kompleksu na Dedinju

Dana 23.maja 2017.godine učenici Tehničke škole GSP posetili su Dvorski kompleks na Dedinju. Učenici su obišli Beli dvor, Kraljevski dvor i Crkvu Svetog Andreja Prvozvanog na Dedinju u pratnji stručnog vodiča.

Više...

Humanitarna aktivnost – Dobrovoljni davaoci krvi

Jedan od oblika humanitarnog rada a veoma uspešan, su i akcije Dobrovoljnog davanja krvi. Dva puta godišnje, punoletni učenici naše škole , u novembru i aprilu uključuju se u Akciju.

Više...

Pozorište i zabava!

Krajem aprila naši učenici su pogledali još jednu lepu predstavu u pozorištu “Slavija”. Učenike je vodila profesorka hemije Marijana Godan, sa kojom, kako kažu učenici, imaju najbolji provod i najbolji izbor predstava. Gledali smo “Jasmin na stranputici”!

Više...

Novi broj GSP e-zabavnika

Stigao je novi broj GSP e-zabavnika. Više informacija na sledećem  linku: https://www.flipsnack.com/dsavicstamatovic/2.html

Više...

TREĆE mesto na prvenstvu grada u rukometu za srednje škole

Ekipa Tehničke škole GSP učestvovala je na gradskom takmičenju u rukometu za srednje škole u Beogradu. Takmičenje je održano u sportskom centru Šumice u Beogradu dana 20. i 21.3.2017. godine.

Više...

Proleće u školi! Škola u pozorištu!

  Pojedini učenici naše škole uživaju u svakoj prilici da gledaju edukativne i zabavne pozorišne predstave. U martu smo gledali „Mi deca sa stanice ZOO“(pozorište „Pinokio“), u aprilu „Perverzije u Čikagu“ (pozorište „Slavija“) i  „Lajanje na zvezde“ (pozorište „Akademija 28“).

Više...

Vršnjačka edukacija o bezbednosti saobraćaja

Obaveštavamo Vas da će u okviru pratećeg programa 53. Međunarodnog salona automobila (http://sajamautomobila.rs/posetioci/prateci-program/), u sredu 29.03.2017. godine u 11 časova, biti održana Edukacija o bezbednosti mladih u saobraćaju u organizaciji Tehničke škole GSP iz Beograda.

Više...

GSP E-zabavnik

Stigao je prvi broj elektronskog časopisa GSP E- zabavnik. Časopis je nastao zahvaljujući nastavnici istorije Danijeli Savić Stamatović, koja je dobru volju, znanje i veštine naših učenika iskoristila za sastavljanje GSP E-zabavnika.

Više...

Proslava školske slave Sveti Sava

Povodom školske slave Sveti Sava, u našoj školi su se okupili učenici, profesori, direktor i svi radnici škole, kao i mnogobrojni gosti. Svečanost je počela prigodnom i lepo osmišljenom priredbom, koju su u svečanoj sali izveli učenici naše škole.

Više...

Poseta pozorištu

Naši učenici su, u decembru,  posetili i predstavu „Opasne igre“ u pozorištu Slavija.  Vodila ih je profesorka hemije Marijana Godan.

Više...

Dan bezbednog Interneta

Ove godine se Dan bezbednog Interneta obeležava 7.februara. Inicijativa je pokrenuta 2004. godine, u okviru projekta Evropske unije, pod nazivom Safe Borders (Bezbedne granice). Dan bezbednog interneta obeležava se u više od 120 zemalja širom sveta a samo u Evropi u njemu učestvuje 21 hiljada škola i 19,5 miliona ljudi. Pod sloganom “Menjajte se i ujedinite

Više...

Gost na radiju i televiziji

Veroučitelj Nenad Vujić, govori i o iskustvu rada sa mladima s obzirom da predaje veronauku u XIV beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj GSP školi na Vračaru.

Više...

Veronauka i srpski jezik

Studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, budući veroučitelji, učenici Tehničke škole GSP sa profesorima imali su 27. decembra 2016. godine jedinstvenu priliku da prisustvuju oglednom času književnosti i srpskog jezika i predmeta veronauke, što je bila horizontalna korelacija ova dva školska predmeta.

Više...

Humanitarni novembar

Tradicionalno učenici naše škole su se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Više...

Kultura, pozorište i mi

Naši učenici su ispratili još jednu predstavu iz produkcije Studio Centar. Prošle godine smo gledali „Dnevnik Ane Frank“ i „Mi deca sa stanice ZOO“. Sve ove predstave su edukativne i namenjene tinejdžerima. Ovaj put smo pogledali jednu protpuno drugačiju – „Sve je to „Rock’n’roll“ po tekstu i režiji Nenada Radovića.

Više...

Naši učenici u pozorištu

Učenici naše škole posetili su pozorište „Slavija“ i pogledali predstavu „Koštana“.  Naše učenike je vodila profesorka hemije Marijana Godan.

Više...

Predavanje ,,Orhan Pamuk i srpska književnost – tačke dodira”

Ideja   da održim  predavanje ,,Orhan Pamuk i srpska književnost – tačke dodira” rodila  se jedne noći  dok  sam prelistavala Čitanku  za  četvrti  razred  srednjih škola i gimnazija  u  izdanju  Kleta. 

Više...

Zdravstveno-edukativne aktivnosti

24.11.2016. u saradnji sa Domom  zdravlja Vračar Ljubica Došen socijalni radnik u okviru ciklusa o rizičnim oblicima  ponašanja održala je predavanje „Sida i polno prenosive bolesti“.

Više...

Humanitarne aktivnosti

U utorak  22. novembra 2016.godine učenici  1. razreda  S14 pomogli su oko čišćenja  i odnošenja lišća iz dvorišta Doma za decu bez roditeljskog staranja „Jusa“.

Više...

Predstavljen Vodič za odeljenjske starešine

„Korak napred u saradnji škola i roditelja“. U petak 4.11.2016. godine u Pedagoškom muzeju predstavljen je Vodič za odeljenjske starešine „Korak napred u saradnji škola i roditelja“.

Više...

„Volontiraj i uživaj“

Čestitamo našim učenicima na osvojenom  trećem mestu za film „Volontiraj i uživaj“. U petak, 23.09.2016. godine,  u prostorijama Beogradske nadbiskupije, ul. Svetozara Markovića br. 20, upriličena je svečana dodela nagradnih vaučera

Više...

Svetska manifestacija „Nedelja kodiranja“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane škole, udruženja i pojedince da se i ove godine uključe u svetsku manifestaciju „Nedelja kodiranja“ koja će se održati između 15.-23.oktobra 2016.godine.

Više...

Predavanje o bezbednosti motociklista

Tehnička škola GSP je 18.05.2016. godine ugostila predstavnike Asocijacije za bezbednost motociklista (abm.rs), koji su tom prilikom održali edukativno predavanje i demonstraciju bezbedne vožnje motocikla na školskom poligonu.

Više...

Početak nove školske godine

Nastava u školskoj 2016/17. godini počinje 1.09.2016. godine po sledećem rasporedu: Saobraćajna smena (Tehničar drumskog saobraćaja, Tehničar za bezbednost saobraćaja i Vozač motornih vozila)

Više...

Tehnička škola GSP u emisiji „Koridori“

Zadovoljstvo nam je da najavimo da će u sredu 18.05.2016. godine u 18:30 na RTS2 biti emitovana emisija „Koridori“, u kojoj će biti prikazan prilog o našoj Školi.

Više...

Poseta Viktora Lazića

U petak, 18. decembra u 15 časova, u amfiteatru naše škole, svoja iskustva je sa nama podelio  Viktor Lazić. Renesansna ličnost 21. veka, najveći srpski putnik, putopisac,

Više...

Radoslava Grujića 2 11000 Beograd