Зимске радости наших ђака

  • -

Зимске радости наших ђака

Category : Вести

Наши ученици воле позориште. Воле да виде и доживе нешто забавно и поучно. Отворени су за нове садржаје, едукацију ван учионице и за дружење. Захваљујући нашим посвећеним наставницима, иду у позориште, у музеје, на изложбе, сајмове, учествују у разним спортским, културним и стручним такмичењима. Спремају представе, свирају и певају. Део су многих хуманитарних акција.

Ове зиме гледали су неколико позоришних представа. У децембру их је водила проф. хемије Маријана Годан у позориште „Славија“ на две представе:

1. Адаптација Станковићеве драме „Коштана“ : „ЖАЛ ЗА МЛАДОСТ НИЈЕ ЖАЛ ЗА ОНИМ ШТО ЈЕ БИЛО ЛЕПО И ВЕЛИКО, ПА НЕПОВРАТНО ОТИШЛО. ТО ЈЕ МНОГО ВИШЕ, ЖАЛ ЗА ОНИМ ШТО НИЈЕ БИЛО, ШТО СЕ НИЈЕ ИМАЛО НИ ОСТВАРИЛО.“

2. Савремена комедија „Перверзије у Чикагу“ пуна урнебесних ситуација кроз које пролазе њени јунаци на путу остварења у љубави.

Ученици су били пуни лепих утисака, добро су се исмејали и исплакали, прочистили.

Професорка их је, такође, водила и у позориште „Дадов“ у којем су гледали музичко-сценску поставу народне бајке „У цара Тројана козије уши“.

Гледали смо и комедију апсурда „Отуђење“ рађену према кратким драмама Ежена Јонеска.

Она се бави актуелним питањима друштва у којем одрастају нове генерације, обрађује теме идеализовања јавних личности, виртуелног света младих, контролу мишљења и бесмислене ријалити програме. На ову представу их је водила проф. Сања Вукобрат.

Сви ови садржаји имају за циљ да подстакну младе људе на размишљање о себи. Најлепше од свега је што су наши ученици због тога веома срећни и захвални, и што нас свакодневно по школским ходницима запиткују: „А кад идемо на следећу представу!?“

   Сања Вукобрат, проф.срп.језика и књижевности