Ученици  Техничке  школе ГСП са другарима са церебралном парализом и вишеструким сметњама у развоју

  • -

Ученици  Техничке  школе ГСП са другарима са церебралном парализом и вишеструким сметњама у развоју

Category : Вести

Ученици саобраћајне смене „Техничке школе ГСП“ одељења С24, С26 и С27 су заједно са својим вероучитељем Ненадом Вујићем и социјалним радником наше школе Татјаном Мацановић у среду 21.03. обишли своје другаре из  ОШ „Др Драган Херцог“ који се лече од тешких облика церебралне парализе и других тешких неуролошких стања у оквиру Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију као и на Клиници за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, обе у Сокобањској улици.

Болесној деци су однели слаткише и друге дарове које су прикупили током првих седмица Васкршњег поста, показујући тако најважнију и најсвеобухватнију страну поста каква је духовна на иницијативу свог вероучитеља Ненада Вујића који их је на све ово и подстакао.

Да друга, електро и машинска смена, размишља и делује исто тако показали су  ученици одељења Е11 и Е21, који су сутрадан 22.03. у пратњи свог професора и социјалне раднице школе однели прикупљене дарове  другарима из ОШ „Миодраг Матић“, такође специјализованој основној школи за ученике са сметњама у развоју, као и деци из Звечанске улице, и свима  онима који су дошли у дневну болницу. Топли загрљаји, пуно несебичне љубави и пажње, показатељ је  врлина научених на настави веронауке, а сада потврђених и на делу.

Благодарећи особљу поменутих школа, лекарима, дефектолозима и свима онима које смо назвали великим борцима, чврсто смо обећали да ћемо доћи поново, и то већ за мање од месец дана, јер се акција у школи наставља и трудићемо се да се никад не прекине. Није нам важан слаткиш, ни сланиш, ни чоколадна бананица већ заповест „Да љубимо једни друге“ и „Носимо бремена један другога и само тако испунимо Закон Божији“ нешто је на шта смо само подсећани од стране вероучитеља Ненада.