ДА СЕ СУПЕР ОСЕЋАШ,  ПОЧНИ ДА ВОЛОНТИРАШ!

  • -

ДА СЕ СУПЕР ОСЕЋАШ,  ПОЧНИ ДА ВОЛОНТИРАШ!

Category : Вести

Поводом обележавања Европске недеље локалне демократије у Општини Врачар 18.10.2018.год. у 18 часова било је одржано предавање о волонтеризму под насловом  „ Да се супер осећаш, почни да волонтираш!“  за ученике средњих школа са Општине Врачар у организацији Канцеларије за младе.

Предавању из наше школе присуствовали су ученици одељења С24, са одељењским старешином Сањом Вукобрат и педагогом школе Јелом Станојевић.

Предавање је почело са освртом на историјске податке о волонтеризму, почев од омладинских радних акција након ослобођења земље, давне 1948, 1949. године.

Представник Канцеларије за младе присутне ученике и наставнике је упознао са пројектима који постоје  на Општини Врачар,  а неки од њих су: „Стекни пословне вештине и покрени свој бизнис“; „Упознај арапски језик и културу“, „Отићи или остати“ и др.

Секретар Црвеног крста упознао је присутне са свим волонтерским акцијама које спроводи Црвени крст и позвао ученике да се укључе у волонтерски рад и активности. На Општини Врачар се организује и рад са особама са инвалидитетом ( обуке са особама са инвалидитетом на указивању прве помоћи), обуке у деловању у екстремним зимским условима и саобраћајним незгодма и несрећама.

На предавању упознали смо се апликацијом Be my eyes којa се односи на помоћ слепим и слабовидима особама.

Порука предавања гласила је: Кад помажемо другима, највише помажемо себи!

Ученицима се допало предавање и отишли су пуни утисака у жељи да ће се прикључити некој организацији да буду вол0нтери.

 

19.10.2018.