Пројекaт „Скупштина младих Србије“

  • -

Пројекaт „Скупштина младих Србије“

Category : Вести

Дана 04. децембра 2018. године 13 ученика (одељења С44,М32,Е31,С41,С21и М22) учествовало је на радионици за средњошколце у оквиру пројекта  „Скупштина младих Србије“, који је организовала Канцеларија за младе Града Београда и Мрежа младих Србије. Радионица је одржана у простору Канцеларије за младе Града Београда.

Током трочасовне радионице ученици су дискутовали о изборном систему и начину избора народних посланика, о одликама политичког система Србије, о саставу и организацији рада и одлучивања у Народној скупштини. Разговарало се и о учешћу младих и омладинских политика на локалном и националном нивоу.

У оквиру другог дела пројекта наши ученици су заједно са ученицима из других београдских средњих школа учествовали у симулацији рада Народне скупштине, 26. децембра 2018. године, у оквиру Недеље парламентаризма. Симулација је одржана у згради Народне скупштине.

Учешће ученика Техничке школе ГСП у пројекту „Скупштина младих Србије“ организовале су наставнице грађанског васпитања Јасминка Филиповић и Славица Гломазић.

 

                  Јасминка Филиповић, наставница грађанског васпитања