Чланови секције за Безбедност саобраћаја на представи “Москвичем до пакла”

  • -

Чланови секције за Безбедност саобраћаја на представи “Москвичем до пакла”

Чланови Секције за безбедност саобраћаја наше школе имали су прилику да присуствују позоришној представи „Москвичем до пакла“, одржаној у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја 14. новембра 2023. године у културном центру „Божидарац“. Ово је била једна од прилика да наши ученици прошире свест о значају безбедног учествовања у саобраћају.

Текст представе је написао Златко Грушановић а режију је урадила Марија Барна Липковски. Прича је базирана је истинитом догађају. Циљ представе је да укаже на значају превенције саобраћајних незгода у којима у Србији годишње живот изгуби око 500 људи.  Представа је необична и дубоко емотивна – говори о грижи савести која произилази из фаталних последица саобраћајне незгоде.

Представа на духовит и црно-хуморан начин приказује пут емоционалног и психичког оздрављења главног јунака, који се суочава са последицама трагичног догађаја у којем је изгубио љубав свог живота. У представи играју талентовани глумци попут Ивана Заблаћанског, Маје Ранђић, Милорада Дамјановића, Милене Павловић Чучиловић, Владимира Пауновића, Вање Станковића, Данице Ристовски и Ненада Гвозденовића.

 

 

Посебно је важно истаћи да су представи присуствовали и чланови ауто-мото секције, што додатно наглашава значај ове теме за наше ученике. Захваљујемо се свима који су омогућили ову посету и надамо се да ће искуства и поруке са представе допринети већој свести о важности одговорног понашања у саобраћају.

Срдачно,

Милош Малбаша, координатор Секције за безбедност саобраћаја