Акција „Читајмо гласно“ у Техничкој школи ГСП

  • -

Акција „Читајмо гласно“ у Техничкој школи ГСП

Category : Вести

 

Поводом Националног дана књиге, 28. Фебруара,  у организацији Друштва школских библиотекара Србије, већ седми пут организује  се акција„Читајмо гласно“.

 

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности. 

Читање је  почело у 5 до 12 (11.55), што би симболично  представљало крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште.

Одељење М11 се прикључило акцији са стручним сарадницима библиотеке Бранком Вуковић и и Горданом  Крсмановић и наставницом енглеског језика Сузаном Јанковић и њеним ученицима.

 

Гордана  Крсмановић

Ученици су слушали рецитовање песме са сајта www.poetryfoundation.org. Истовремено су пратили текст. Затим су ученици који имају веће знање енглеског језика предлагали како би сваки стих или песничка слика могли да се преведу на српски језик, док су остали ученици слушали.

На крају смо њихов превод упоредили са препевом Ива Андрића. Неколико ученика се јавило пред крај часа да покаже колико добро су запамтили превод песме.

Сузана Јанковић