Обележен Дан Европе у нашој школи

  • -

Обележен Дан Европе у нашој школи

Category : Вести

Ове године, Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, у сарадњи са удружењем грађана Грађанске иницијативе изабрала је нашу школу за реализатора активности поводом обележавање 9. маја, Дана Европе.

Тим поводом одржан је огледни час  из грађанског васпитања, на коме су ученици промишљали на тему „Србија и ЕУ-шта млади уче и раде“.

Циљ промишљања и самог текста који је коришћен на часу, био је да се ученици упознају са различитим образовним системима у земљама ЕУ, како уче њихови вршњаци и какве су им шансе за запослење после завршене средње школе, говорило се и о моделу дуалног образовања.

Огледном часу присуствовале су колегинице из школе и представница Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије, Сектор за комуникације и обуке.

На крају часа ученицима су подељени поклони, које је за њих припремила Канцеларија за  европске интеграције Владе Републике Србије.

Ученици од  I-IV разреда активно су  учествовали у раду на часу. Наставница грађанског васпитања, Јасминка Филиповић, која је реализовала огледни час, захвалила се на показаном ученичком ангажовању.