Гостовања у радио емисијама

  • -

Гостовања у радио емисијама

Category : Вести

1. Радио „Слово љубве“ – емисија „Мој вероучитељ – Ненад Вујић“ (емитована 11. 2 . 2017.)

 

 Зашто ученици остају у контакту са својим вероучитељима и по завршетку школовања, чућете управо у данашњој емисији благодарећи катихети Ненаду Вујићу који предаје у Четрнаестој београдској гимназији и Техничкој школи ГСП. О љубави, поверењу, узрастању у вери и свему ономе што је важно за живот доброг младог човека, сведоче некадашњи Ненадови ученици – Никола Лазић, сада студент прве године психологије и Ивана Дејановић, дипломирани филолог, проф. турског језика и књижевности. Чућете и како су изгледали часови, шта се ту могло научити, шта су добијали једни од других кроз године дружења и зашто су то постала пријатељства за цео живот? „Уз нашег вероучитеља најпре научите шта је љубав и понесете је заувек“ кажу наши млади гости.

http://slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=12799

 2. Радио „Бум-бум“ – емисија „Помаже Бог народе мој“ (емитована 7.3.2017.)   „О великом Васкршњем посту“

https://www.youtube.com/attribution_link?a=qFV38_FUI5k&u=%2Fwatch%3Fv%3DdFqSXDEGW60%26feature%3Dshare

 3. Радио Београд 2 – емисија „Храм“ (емитована 26.3.2017.) „О веронауци“


Као изборни предмет веронаука је у наше школе уведена  2001. године. После више од 15 година ове наставе, у овонедељном Храму, говоримо о досадашњим искуствима, програмима, даљим плановима, као и шта је то, што младе људе определи  да између грађанског васпитања и веронауке изаберу овај други предмет.
О томе разговарамо са  Ненадом Вујићем, вероучитељем  XIV београдске гимназије и Техничке школе ГСП-а, и његовим бившим ученицима Иваном Дејановић, сада дипломирани филолог (турски језик и књижевност) и Лазаром Копривицом, студентом београдског Правног факултета.

Аутор и водитељ: Душанка Зековић

http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/2677929/.html

4. Радио „Бум-бум“ – емисија „Помаже Бог народе мој“ (емитована 30.5.2017.) „О празницима од Васкрса до Духова

https://www.youtube.com/watch?v=IJ_h5i2wZag