Културне активности наших ученика

  • -

Културне активности наших ученика

Category : Вести

Октобар

Гледали смо представу „Ми деца са станице ЗОО. Већ трећа генерација ученика гледа ову, едукативно уређену представу која, свакако оставља дубоког трага на наше ученике, те их, на основу истините приче о зависности о наркотицима, и кобним последицама, поучава и штити од опасности које их вребају на сваком кораку.

Београдски сајам књига, 18.10.2017.

Био је леп и сунчан дан када се група ђака, након наставе, запутила по први пут на један овакав догађај. Јесте да је била велика гужва и да је у салама било изузетно топло, и да наши ђаци нису навикнути да новац троше на књиге, али они су се, ипак вратили топлог срца и пуни утисака. Па, ево неки од њих:

Па, пошто сам први пут био на Сајму, није било лоше. Штета што ме нису занимале књиге, али видео сам доста других занимљивих ствари и лепих девојчица. Радо ћу отићи и следеће године!

Никола Ковачевић, С-14

Мени је било супер на Сајму. Купио сам неку авантуристичку књигу!

Саша Бачко, С-27

Било је одлично. Купио сам стрип.

Душан Стошић, С-27

Новембар

Гледали смо једну нову представу у организацији Студио центра – Деца на интернету 2!

Ученици су те прохладне новембарске вечери дошли на представу која се играла пред пуном салом Американа у Дому омладине. Такође, врло едукативно обрађена тема на основу истинитих догађаја о деци, која постају све отуђенија и усамљенија, те у потрази за неким новим изазовима и виртуелним пријатељима, лако наседају и увлаче се у зачаране и опасне кругове друштвених мрежа.

Општи утисак је да је представа одлична али и врло мучна.

Појединачни утисци ђака:

Представа је веома добро урађена, а глумци су одлично одиграли. Ова представа нам показује да интернет није сигурно место за упознавање нових пријатеља. Просто нам је „отворила очи“ на шта треба да обратимо пажњу.

Немања Страиновић, Е-21

Мени се свидела представа, али сам се осећао грозно када сам схватио да је направљена по истинитим догађајима, а нарочито кад су силовали ону девојчицу.

Страхиња Живановић, Е-21

Представа је супер урађена. Добро је то што је урађено по истинитим догађајима. Уживали смо уз сјајне глумце. Требало би што више деце да иде на овакве представе, како би схватили и опасне стране интернета.

Јован Радић, Е-21

Било ми је веома лепо на представи. Једино ми је сметало што сам низак, па нисам могао лепо да видим шта се дешава.

Зоран Станковић, С-27

По мом мишљењу, представа је врло поучна. Деца не треба да прихватају захтеве за пријатељство од непознатих људи, не треба да дозвољавају да буду уцењени и да их неко изманипулише, већ треба и најситније проблеме рећи родитељима. Надам се да је најмлађа публика схватила да им самостално доношење одлука ништа добро неће донети.

Ђорђе Беговић, С-14

 

Сања Вукобрат,
професор српског језика и књижевности