На пријему код Патријарха српског

  • -

На пријему код Патријарха српског

Category : Вести

Директор наше школе, Предраг Михаиловић, презентујући најпре рад школе коју заступа, па и свој рад, рад својих наставника, добио је благослов и прилику да се на пријему директора основних и средњих школа Града Београда, који је уприличен 14.12.2017. у здању српске Патријаршије, у име свих 150 присутних обрати Његовој Светости Патријарху српском Г.Г.Иринеју.

Пријему су присуствовали помоћници министра просвете, науке и технолошког развоја г-ђа Весна Недељковић и г-дин Александар Пајић, начелник Школске управе Београд г-дин Душан Кићовић, представници Министарства правде, декан Православног богословског факултета Универзитета у Београду др Предраг Пузовић, директор Интернационалне немачке школе г-дин Stefan Wiedenhofer, као и домаћини Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке на челу са председником протојерејем-ставрофором др Драгомиром Сандом и друге званице које су увеличале овај скуп.

Била је ово изузетна част и прилика за нашу школу, њену презентацију, најбоља могућа „реклама“ да се на један достојанствен и леп начин представи школа са дугом традицијом која скоро један цео век школује кадрове за потребе привреде из подручја рада саобраћај, машинство и обрада метала и електротехника и броји преко 1000 ученика у 52 одељења.

Директор школе г-дин Предраг Михаиловић бираним и топлим речима, захвалио се Његовој Светости Патријарху српском Г.Иринеју на пријему, председнику Одбора др Драгомиру Санди и својим колегама, директорима школа са територије Града Београда истакавши да је ово за њега посебна радост и част и да ће се ова сарадња у служби ученика наставити на многе године.

Пријем директора је увеличао појачки састав Богословије „Св.Саве, најстарије школе у Београду, под диригентским вођством мр Бранка Тадића, а топли разговори настављени су у дому Српске цркве на тему школства и образовања уопште као и размене искустава међу колегама директорима. 

https://youtu.be/V8Z_zs4SL2Y   линк адреса где се може видети и чути интегрални говор  директора наше школе са патријархом Иринејем

поред осталих, директор наше школе Предраг Михаиловић и вероучитељ Ненад Вујић.