Гост предавач на часу социологије

  • -

Гост предавач на часу социологије

Category : Вести

Гордана Нешовић, новинарка радио Београда и предавач на неколико курсева о новинарству који за тему имају извештавање о људским и правима мањине била је гост предавач на часу социологије у одељењу С34.
Оквирна тема часа је била кршење људских права , расизам, и дискриминација у савременом свету.
Ученици су показали да поседују осетљивост за социјални и културни контекст у коме живе . Био је то један интерактиван час и захваљујући нашој гошћи која је подстакла ученике да критички и слободно износе своје ставове.

Вршњачки едукатор на часу био је ученик Никола Петровић С44.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Часу су присуствовале Татјана Мацановић , социјални радник у школи и Дејана Грумић , наставник грађанског васпитања и социологије.

Гордана Крсмановић
Наставник социологије


Час из перспективе ученика

У децембру 2018. године организовано је предавање на тему: „Етика и морал- Сећање на холокауст“. Ученик, Никола Петровић у сарадњи са професорком филозофије Горданом Крсмановић и активисткињом КРОС-а, Милицом Петровић. Том приликом новинарка Радио Београда, Гордана Нешовић, чула је да је предавање заинтресовало и запослене који су присуствовали и ученике.

Гордана Нешовић је ступила у контакт са учеником, Николом Петровић, и изразила жељу да одржи предавање на тему: “ Геноцид над Ромима, мањинска и људска права и предрасуде“. Час је одржан у одељењу С34 у оквиру предмета социологија. Ученици су веома лепо комуницирали и јасно одговарили и излагали своја мишљења на одређену тему. Професорке, Гордана Крсмановић и Дејана Грумић, су дале своје коментаре на везану тему, као и социјални радник и заменик директора Тања Мацановић.

Ако сагледамо час из перспективе ученика, рекли би смо да је час веома лепо почео и тако се завршио!

Никола Петровић С44