Чланови ауто-мото секције на представи “Москвичем до пакла”

  • -

Чланови ауто-мото секције на представи “Москвичем до пакла”

Ученици као и чланови ауто-мото секције наше школе имали су прилику да присуствују изузетној позоришној представи „Москвичем до пакла“, одржаној 14. новембра 2023. године у културном центру „Божидарац“. Овај догађај је део нашег континуираног настојања да освестимо младе о важности безбедности у саобраћају.

Представа, коју је написао Златко Грушановић и режирала Марија Барна Липковски, базирана је на истинитој причи. У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, овај комад има за циљ да укаже на важност превенције саобраћајних незгода. Тема представе је необична и дубоко емотивна – говори о грижи савести која произилази из фаталних последица саобраћајне незгоде, било да је реч о немару или случајности.

Кроз микс кошмарних и реалних сцена, представа на духовит и црно-хуморан начин приказује пут емоционалног и психичког оздрављења главног јунака, који се суочава са последицама трагичног догађаја у којем је изгубио љубав свог живота. У представи играју талентовани глумци попут Ивана Заблаћанског, Маје Ранђић, Милорада Дамјановића, Милене Павловић Чучиловић, Владимира Пауновића, Вање Станковића, Данице Ристовски и Ненада Гвозденовића.

 

Посебно је важно истаћи да су представи присуствовали и чланови секције за безбедност саобраћаја, што додатно наглашава значај ове теме за наше ученике. Захваљујемо се свима који су омогућили ову посету и надамо се да ће искуства и поруке са представе допринети већој свести о важности одговорног понашања у саобраћају.

Срдачно,

Милош Јелкић, организатор ауто-мото секције