УЧЕНИЦИМА ЗАВРШНИХ ОДЕЉЕЊА

  • -

УЧЕНИЦИМА ЗАВРШНИХ ОДЕЉЕЊА

Category : Вести

 

УЧЕНИЦИМА ЗАВРШНИХ ОДЕЉЕЊА
  ГЕНЕРАЦИЈЕ 2020/21. ГОДИНЕ

Драги ученици   завршних одељења,
генерацијо  2020./21. године, ово друштво са вама  не мора да брине за будућност.

Ви сте наша будућност, лепота и све оно најбоље и најлепше што ова школа негује и сваке године пошаље у живот одраслих људи.
Носите у себи и са собом своје снове, своје жеље, своје немире и наде, а остављате трагове у сваком кутку наше школе,  учионицама,  школским клупама, ходницима, спорсткој сали, дворишту, у нама.

Свако од вас има своју животну стазу. Ни за једну нема написан ни насликан водич. То су неиспитане стазе, непоновљиве и само ваше.
Живот је школа која се учи од старијих које поштујемо и мудро од њих крадемо знања и искуства.
Живот је школа којом учимо млађе од нас да би нас поштовали и од нас узимали оно наше најбоље. 
Живот је све оно што морате, а некад не желите, желите а мислите да не можете, можете али мислите да није важно, и до бескраја можемо набрајати, лепу и мање лепу страну живота.
Једно је сигурно, живот  је  највећи и најлепши  поклон који сте добили. Није увијен у украсни папир. Увијајте га сами.  Постављајте себи циљеве који су можда већи од онога што можете стићи,  трудите се да стигнете и постигнете оно што ће вас радовати и срећним чинити.

Заједно смо прошли  тежак период, неизвестан и врло захтеван. Помогло нам је међусобно поштовање, уважавање и разумевање . Наставници су улагали своје људске и професионалне капацитете да понесете што више у будући живот, а ви сте то умели да цените и вратите уложено.

Срећан вам пут у свет одраслих. Нека вас прати оптимизам, нада и вера у доброту, љубав и пријатељство.
Са собом понесите енергију наше школе која вас чека да дођете за пар година да јој испричате своје успехе, донесете слике својих живота и останете део историје ове школе као генерација 2020/21. године.        

Директор школе
 Дипл.инг Марија Вучинић